Diskuze > Pevná paliva > Kotel blaze a ohřev užitkové vody
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pane JD na to dechtování jsou tu jiní machři..., host, 8.3.2022
To není motor se vstřikováním paliva. Pokud ..., host, 7.3.2022
Tak jsem odhalil slabinu BH, najel jsem na š..., host, 6.3.2022
Dobrý den, mám již rok novoou kotelnu s kotl..., host, 30.12.2021 Fotovoltaika bez dotácie, panely s výkonom 2kWp do..., host, 29.12.2021
|
 |
|
|
 |
 |
|
Mariana Stichová (0) - xxx.xxx.116.78 (?), 29.12.2021 17:03, počet návštěv: 3963 Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, chtěla bych poprosit, kdo máte zplynovací kotel na dřevo - je nějaká možnost na systém napojit ohřev užitkové vody (tak, abychom se zbavili nutnosti ohřívat vodu po dobu topné sezony v elektrickém bojleru? - že by se tedy el. bojler zapínal jen v době, kdy se netopí- má to tak někdo?); momentálně máme plynový kotel, který dosluhuje a rozmýšlíme, co dalšího pořídit, zda plynový kondenzační (tudíž pro nás bez práce, ale cena plynu asi půjde nahoru) a nebo zda jít do dřeva - líbí se nám kotle blaze - máte ho někdo spolu s tím ohřevem užitkové vody prosím? předem děkuji za odpovědi a rady :) pěkný den
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.173.20 (?), 29.12.2021 17:10 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
My chytřejší už dávno takto ohříváme vodu... poněvadž energie ze dřeva a uhlí byla min. 3x levnější než od ČEzu... A pokud budete mít kotel Blaze z Trnávky tak vám montážníci toto určitě správně namontují... a schema by mohlo být i s akunádrží.. viz příloha nebo i bez.
Pan Horák jistě dá své zkušenosti s ohřevem TUV - Blaženu již dlouho provozuje.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.94.169 (?), 7.3.2022 20:34 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To není motor se vstřikováním paliva. Pokud ho roztpopíte a s takovýmto palivem, tak buď musáte uvolněné plyna spálit a nebo kotel uzavřít a nechat je zkondenzovat na dehet. Pokud chceta topit s nižším výkonem, tak musíte spalovat hrubší dřevo. které nevzplane na velké ploše povrchu paliva. Topení štěpkou je jako topit dřevotou vlnou. obrovdký povrch a malá hmota. JD
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Pavel ŽaludCTP , Pavel Žalud Centrum Tepelné pohody (23) - xxx.xxx.225.249 (?), 29.12.2021 20:30 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Prutokovy ohřev ve vymeniku v aku používám aku LMT N825. Vnoreny bojler nebrat a to samé je zapojení aku bojler. Prostě výdrž prutokoveho vymeniku je největší nedojde k porušení stratifikace oproti zapojení s bojlerem a další je výdrž prutokoveho ohřevu oproti bojleru sám mám lmt 23let a celé zapojení je jednoduší. To samou aku používám i k tepelkum rozdíl.mezi teplotou v aku a vodou je do 2°C při trvalém průtoku, nutnost termostatickeho ventilu na výstupu při použití TP.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi
|