|
|
 |
Diskuze > Pevná paliva > Má tvar komínové stříšky vliv na tah?
|
|
|
|
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu: díky za reakci, jde mi i o to, že je to právě d..., host, 29.8.2010 Zdravím, na krytí ústí komína u plynových spotř..., host, 29.8.2010 Měl bych dotaz co se týče stříšky všeobecně,, host, 28.8.2010 Zdravím,
topím hnědým uhlím a snažil js..., lin, 30.7.2010 To je mi divné, měď by normálně měla odolat. Mo..., host, 30.7.2010
|
 |
|
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.100.238 (?), 23.4.2010 12:11 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já bych měl teorii, že kondenzující dehet stéká do středu toho V a pak kape do komína, čili nešpiní se komín zvenčí. Střecha taktéž. Pokud je stříška tvaru A, dehet stéká na kraje a z nich kape na boky komína nebo na střešní krytinu.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jaroslav (7) - xxx.xxx.159.117 (?), 24.4.2010 23:40 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Strieška A ani V nemá kladný vplyv na ťah, naopak môže mať negatívny. Napríklad zrážať vietor "do komína". Ak je komín používaný je v ňom ťah a ten nedovolí pri daždi vode tiecť dolu, a kvapky vody by sa mali rozrážať. Jediné plus striešky by mohla byť ochrana povrchu konštrukcie komína.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.99.97 (?), 26.4.2010 14:02 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Budu měnit komínovou stříšku protože mi skoro v nejnižším bodě prorezla a voda kterou stříška sebere, teče do komína a v kotelně vytéka z komínových dvířek, takže nechat vodu kapat do komína, rozhodně NE! Kdybych měl stříšku tvaru A a prorezla mi naopak v nejvyšším bodě, vody by do komína zatékalo několikanásobně méně. Proto chci změnit tvar stříška a proto se zde ptám jestli má tvar vliv na tah...
Díky H
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.100.238 (?), 27.4.2010 9:05 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím, že stříška má určitě smysl. Tah může ovlivnit jen v případě, že bude nízko nad komínovým otvorem nebo při nešikovné orientaci, která by způsobila zafoukávání větru do komína. Já budu instalovat tvar "A" z důvodu orientace komína a stříšky vůči převládajícímu směru větru. Do tvaru "V" se někdy lépe strká štětka shora. Pokud bude stříška měděná, tak proděravění nastane až za velmi dlouho.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.225.226 (?), 27.4.2010 21:44 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dovolil bych si napsat moji zkušenost se stříškou. Problém tahu komína jsem po dobu asi tří let vůbec nepozoroval. Mnohem horší bylo stékání kondenzované vody s dehtem se stříšky. Měl jsem tvar A. Po 3 letech mě stékající voda se spodní strany t.j. od komína docela hodně znečistila krytinu-eternit dvěma hnědými pruhy skoro až po okapy, asi 4 metry. Nejde to ničím očistit, déšť to trocha splavuje již 4 roky, ale pořád je to vidět a vypadá to nehezky. Raději jsem proto odstranil stříšku a už ji ani nebudu instalovat.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
lin (59) - xxx.xxx.208.126 (?), 26.7.2010 8:17 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím,
dovoluji si oponovat tvrzení, že měděná stříška nad komínem vydrží dlouhou dobu.Z vlastní zkušenosti.Chtěl jsem si dát "napoleona" na komín z nerezového plechu.Kamarád, který mi ho měl vyrobit, ho místo z nerezu udělal z měděného plechu 1mm.Stříška nevydržela ani jednu zimu.nejen, že byla celá děravá, ale došlo k takovému celkovému zeslabení materiálu, že se při jednom trochu silnějším větru úplně složila do "placata".Jako takový bonus bylo slyšitelné drnčení v celém baráku.
Takže nakonec jsem osadil stříšku nerezovým plechem 2mm, tvar psaníčka a myslím, že mě to už přežije.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.100.238 (?), 30.7.2010 10:00 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To je mi divné, měď by normálně měla odolat. Možná topíte něčím, co má ve spalinách hodně silných kyselin. Já mám zatím novou měděnou, po zimě se uvidí. Každopádně díky za Váš názor, budu počítat s tím, že může být problém tam, kde by dle slov klempíře neměl být.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.27.246 (?), 28.8.2010 18:42 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Měl bych dotaz co se týče stříšky všeobecně,
Mám komín se dvěma vývody (dvojkomín). V jednom kde se topilo tuhým palivem se už netopí a druhý kam je napojen plynový kotel je vyvložkován a vyveden nahoru. Není tam ale vůbec žádná stříška a prší mi do něj.
Chci se zeptat, jestli v tomto případě můžu použít stříšku jen na to aby mi tam prostě netekla voda a tudíž by mohlo být i jedno z jakého by byla materialu a tvaru, uvažuji o napoleonu z nerezu.
Děkuji za odpověď
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.27.246 (?), 29.8.2010 17:51 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
díky za reakci, jde mi i o to, že je to právě dvojkomín a že bych tím pádem schoval celý (hlavně kvůli dešti a taky když se netopí) jinak bych to klidně nechal otevřené.
Důvod toho všeho je ten, že mi pak po silném dešti stekla voda až do bytu a stekla po stěně (ošklivé)
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 > |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Diskuze o instaletérských, topenářských, kamnářských a kominických pracech najdete na serveru Kutíme.cz
|
|
 |
 |
|
|
 |
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
|
|
 |
 |
ZAHRADA.cz - zahrada, rostliny, živé ploty, trávníky, škůdci, postřiky, technika, nářadí, skleníky, bazény, jezírka, nábytek, zimní zahrada, pokojové rostliny
Chováme.cz - psi, kočky, akvarijní rybičky, papoušci, želvy, včely, drůbež, králíci, ovce a kozy, koně, krmiva, klece a pelíšky, steliva, odpočívadla
DigitálníTelevize.cz - digitální televize, digitální vysílání, dvb-t, satelitní vysílání, kabelová televize, IPTV, set-top box, multiplexy, mapy pokrytí
KOSMETIKA.cz - kosmetika, péče o pleť, nehty, vlasy, depilace, líčení, opalování, účesy, parfémy, vizážistika, akné, vrásky, celulitida, lupy
Pokojové rostliny - orchideje, masožravé rostliny, kaktusy a sukulenty, palmy, choroby, škůdci, zeminy a substráty, hnojiva
Kutíme.cz - stránky pro kutily - hobby, dům a chalupa, stavba, voda a topení, technická infrastruktura, interier, dílna
|
 |
 |
|
|
 |
 |
 |
|
|
|