|
|
 |
Diskuze > Pevná paliva > Dakon, Viadrus přestavba na hořák Ling
|
|
|
|
|
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dobrej.Potřebuji poradit s hořákem.Jestli vy..., host, 31.12.2011
Dobrý den
Přeji všem hodně uspěšn..., host, 30.12.2011
Zdravím, sice jsem si opatřil origo hořák, u..., host, 28.12.2011
Dobrý den
Až vám přijde revizák t..., host, 20.12.2011
Dobrý den
Z toho co jsem napsal v..., host, 20.12.2011
|
 |
|
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.64.5 (?), 8.11.2009 19:03 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám přestavěný kotel viadrus U26 5ti článek hořákem vlastní výroby obdoba v-link.S vlastním hořákem podavačem nasipkou a regulací není problém.Problém nastává při změně uhlí a to hlavně na vlhkosti-pak je třeba dost času na vyladění(nehoří, zhasíná,špatně spálené uhlí v popelníku, velká spotřeba atd).Další problém je ve výkonu kotle-je menší než při klasickém topení uhlí a dřeva.Tyto kotle nemají pro takovýto hořák ideální přestup tepla přez litinu, výměník je dost malý a hodně závisí na zanešení.čistit je ideální týdně, klidně za měsíc ale učinnost klesá.Vytápím kamenou 100let chalupu cca110m2, stará okna, metrové smíšené zdi, žádné zateplení na stropě.Dříve topeno Verner25 a stačíl i s rezervou, s Viadrusem bez hořáku taktéž, s hořákem s odřenýma ušima ale v naprosté pohodě kontrola 1x denně, popel a násipka 1x týdně při venkovní teplotě%5stC uvnitř všude 22st u v noci.Spotřeba cca1tunuza měsíc v topném období při 0stupních(leden 2009).Rád se podělím o zkušenosti i informace, Tabor.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
Petr Jeník (59) - xxx.xxx.64.5 (?), 14.11.2009 20:22 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zde několik slíbených obrázku.U hořáku chybí po stranách šamot, proto ty křivé plechy(puvodně byl nad hořákem jiný "odrážeč tepla",nyní vyhoří i velké tvrdé kusy uhlí, v utlumu nevidíte ani obláček kouře a po zapnutí též bez zakouření rychle naběhne.Doba utlumu muže být i 12hodin aniž by kotel přidával.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
|
Petr Jeník (59) - xxx.xxx.64.5 (?), 14.2.2010 22:23 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano musí být!!!Je to to nejduležitější pro bezproblémové hoření a dokonalé spalování v retorovém hořáku.Odráží teplo zpět do hořáku, proto již není problém s rozhoříváním ani s nespálením kusu uhlí uvnitř popela, rovněž lze nastavit vyšší výkon hořáku a navíc není problém se změnou uhlí a vlhkostí.U originálu jsou ruzne keramickošamotové stříšky a domečky.Po ruzných pokusech s lepšímy a horšímy výsledky je tato kulatá věc jednoduchá a 100%učiná.Přesný materiál neznám, je z puvodního kotle na dřevoplyn VERNER, koupeno jako díl spalovací komory a oříznuto rozbrusem do kruhu, vyvrtáno vidiákem pro zavěšení.Pruměr je tak o 3cm větší než díra retory a asi 3cm nad ní zavěšená va roštu na šroubu volně, v případě velkého kamenu uhne.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.64.4 (?), 4.4.2010 10:15 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
dobrý den uvažuji o přestavbě mého kotle viadrus u26 také ř článek, ale nejsem zdatný kutil jako jste vy, poprosím o odpověd zda by jste mi kotel nepřestavěl a pop. na kolik by to přišlo jsem ze slavonic okr.jin hradec kotel mám 3 roky a už mě nebaví chodit co dvě hodiny přikládat, momentálně topíme dle potřeby když jsou mrazy tak od ca 11,pokud mrazy nejsou tak 13-16hod naposled se přikládá v 22hod ráno v baráku zima a tak to chci změnit děkiji jiří nerad
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr Jeník (59) - xxx.xxx.64.5 (?), 4.4.2010 21:03 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nevím, zda je dotaz směrován na mě, ale i tak Vás zklamu-podnikám v trochu jiném oboru a nechci řešit problémy spojené s ohněm-každý umí něco a bohužel pro nekutila sou tu oficielní firmy-konkrétně BOHAC, a ty za učtované ceny mají záruku a odpovědnost(a z recenzí nejsou špatné)-a to já mít nemohu ani nechci.Pokud si přestavbu provedete nebo povedete sám mohu Vám poradit, nebo se na nějaké pomoci domluvit, nejste daleko.Určitě máte nějakou možnost na řezání a sváření železa, akorát to chce vědět, za kolik.Pro obrázek se přijedte klidně podívat.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
Vladimír Kučík (1) - xxx.xxx.99.238 (?), 25.7.2010 18:05 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrí deň.Mám kotol ATTACK FD26,totožný z Dakonom.Chcel bi som si vyrobiť retortový horák, som elektronik a mám suseda zručného na mechaniku, poprosil by som Vás o technické informácie pri výrobe horáka, prevodový pomer motor a otačky šneku a či sa dá spalovať aj čierne uhlie, na výstupe s kotla mám trojcestný ventil do radiatorov a bojlera, zatial ovládaný ručne ale zohnal som už aj servo, riadenie si spravím , viem programovať. S pozdravom Vladimír Kučík.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.110.1 (?), 1.2.2011 23:39 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
zdravím, pohrávam sa s myšlienkou domácej výroby horáku a prestavby 4čl.VIADRUSu na pelety. Zaujímavá diskusia ale chcel som poprosiť (možno som prehliadol) o neaký nákres aj s komentárom myslím rozmery, materiál vychytávky s odstupom času... samozrejme ak to nieje výrobné tajomstvo.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.92.50 (?), 2.12.2011 20:21 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den
Tak jedu na samo domo automat s uspěchem. Akorát sem musel odendat deflektor, protože hořák od roštu mám 5 cm tak odras jde od něj. Potom V plech sem otočil na A, tudíš se plamen točí a tudíš je delší odvod.Spotřeba je užasná 20 kg na 24 hodin.A také dávám 1:4 piliny - uhlí funguje to skvěle.
Tak zatim otrava Libor
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - xxx.xxx.187.58 (?), 10.11.2009 21:56 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den.Máme doma asi měsíc v provozu automatickou přestavbu Ling + nový litinový Ferroli GFN 6.Měl jsem teď napsáno v článku o tom celkem dost poznatků, ale na konci jsem celý text omylem smazal.Zkusím napsat o tom něco více znovu během týdne, popř. se ptejte na konkrétní věci co budete chtít vědět.Hodně jsem se o tento systém před montáží zajímal, snad Vám v něčem můžu pomoci.Za tu dobu jsem se stal fanouškem tohoto způsobu vytápění + ohřevu TUV a myslím si, že pokud k provozu máte podmínky, je tento systém více než zajímavý.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
 |
 |